Logo for Hundremeterskogen Barnehage Gjøvik

«Corona brakka» vår

Da barnehagen åpnet opp etter nedstengning i mars 2020 pga Covid-19, så leide vi oss en brakke for å ha en kohort til ute hele dagen. Vi har, fra før, ei grillhytte som vi kan bruke som varmebu/ oppholdsted. Nå når høsten og vinteren har banket på døra har det vært gull verdt å investere i denne. Så får vi bare håper at det blir grønt nivå igjen snart.

Middagsforslag

I dag har vi hatt «Skipperngryte» til lunsj på Ole Brum, noe som falt i smak for de fleste av barna! Vi legger derfor ut oppskriften her, så kan de som vil prøve det hjemme:)

 

Oppskrift på «Skipperngryte»

3-4 personer

Ingredienser:

  • Kyllingkjøttdeig
  • Tacokrydder (Ta litt mindre vann enn det står på pakken)
  • Frossen hakket spinat (halv pose)
  • Halv chili (finhakket uten frø)
  • 3 hvitløksfedd (finhakket)
  • 1 boks creme fraiche
  • Fullkornspasta
  • Hvitløksbaguetter

Stek kyllingkjøttdeigen, ha oppi tacokrydder og litt vann. La koke, og ha oppi finhakket chili og hvitløk. Ha oppi frossen hakket spinat og la det koke. Ha oppi creme fraiche og rør til det blir passe varmt.

Serveres med kokt fullkornspasta og hvitløksbaguetter